Ako vymaľovať tričko s omaľovánkou Oma & Luj

Ako vymaľovať tričko Oma & Luj

Už máte doma tričko s omaľovánkou Oma & Luj a napadajú vás otázky: Ako vymaľovať tričko tak aby bolo čo najkrajšie? Ako tričko po vymaľovaní ošetriť a prať, aby farby vydržali čo najdlhšie? V tomto článku sa dočítate, ako na to, tak aby ste boli s tričkom maximálne spokojní.

Návod: Ako vymaľovať tričko Oma & Luj

6 krokov ako vymaľovať tričko Oma & Luj, vďaka ktorým to hravo zvládnete a vaše tričko bude vyzerať skvelo aj po mnohonásobnom vypraní. Na záver máme ešte jeden bonusový tip 😉

1. Rozbaľte balenie a vymaľujte skúšobnú omaľovánku

Vo svojom balení nájdete dva kusy skúšobných omaľovánok s motívom trička. Vyskúšajte obrázok vymaľovať farbičkami alebo obyčajnými fixkami, aby ste mali jasnú predstavu o tom, ako tričko budete maľovať. Ak ste odvážni kašlite na tento bod 😀

2. Podložte si omaľovanku priloženým kartónom

Do každého balenia prikladáme aj tvrdý kartón, ktorý slúži na udržanie trička v nepokrčenom stave. Kartón môžete resp. musíte použiť ako podložku ak nechcete mať presiaknuté farby aj na zadnej strane trička :-). Podložka sa vkladá pod omaľovánku, pod prednú stranu trička. Podložte tričko a hor sa do maľovania.    

3. Vymaľuj tričko

Vyberte si zo sady fixiek na textil farbu ktorá ktorá sa vám najviac pozdáva, napnite látku a môžete začať.

4. Nechajte farby trochu zaschnúť

Po vymaľovaní omaľovánky na tričku nechajte farby chvíľu postáť na vzduchu. Keď budú na dotyk suché pokračujte bodom 5.

5. Ide sa žehliť!

Vezmite žehličku a vymaľovanú časť prežehlite na druhom stupni ohrevu žehličky. Vďaka žehleniu zostanú farby zafixované čím predídete rozpíjaniu farieb. Žehlenie prosím nenechávajte na deti :-).

6. Pranie

Ak sa tričko chystáte vyprať narábajte s ním ako s každým potlačeným tričkom. Obráťte ho naruby a perte maximálne na 30 °C. Ak sa vám napriek tomu podarí tričko vyprať na vyššom stupni prania nezúfajte, prinajhoršom vám len trošku vyblednú farby. Keďže stále máte fixky od nás, jednoducho farby obtiahnite 😉

Záver

Ak si vymaľovanie trička vyskúšate alebo aspoň dobre predstavíte, omaľovánkou vyfarbíte úžasne. Ak navyše necháte chvíľu fixky na textil trochu zaschnúť. následne prežehlíte a budete prať na nižších teplotách prania, tričko vydrží krásne tak dlho ako bežné tričko s potlačou.

Tip na záver

Ako tričko vymaľovať tak, aby bolo čo najkrajšie?

Pokúste sa pri maľovaní striedať farby od svetlej po tmavú, tak aby vám línie nezanikli. Sem tam sa oplatí nechať aj biele miesto nech vyniknú tvary, ktoré si vyberiete. Teraz už viete všetko potrebné a ste pripravení maľovať a mne nezostáva nič iné len vám popriať veľa zábavy.

Nezabudni sa s nami podeliť o Vaše výtvory, prostredníctvom našej Facebookovej stránky alebo na Instragrame.