Zdravé vankúše od Oma & Luj

Vankúše-Omaľovánka-New-cover-Homepage-Omaluj.sk
Ak ste dostali, alebo ste si u nás kúpili antialergický, pohánkový alebo levanduľovo-pohánkový vankúš srdečne gratulujeme! Práve ste získali multifunkčný zdravý vankúš 3v1. Prečítajte si aké benefity vankúše Oma & Luj prinášajú, ako ich používať a ako sa o ne starať. 

Nie je bavlna ako bavlna

Na trhu sa nachádza veľké množstvo bavlny s rôznymi prímesmi. My pri výrobe vankúšov používame kvalitnú 100% bavlnu s certifikátom OEKO-TEX Standard 100. Ide o jedno z najprísnejších medzinárodných kritérií na kvalitu a zdravotnú nezávadnosť od výroby až po tkanie. OEKO-TEX logo - Blog - Oma & Luj Materiály s certifikátom OEKO-TEX neobsahujú žiadne zdraviu a životnému prostrediu škodlivé látky. Žiadne nebezpečné látky ako pesticídy, ťažké kovy, formaldehydy, farbivá, konzervačné, alebo iné látky, ktoré by mohli vyvolať alergickú reakciu, a práve preto sú vhodné aj pre detičky od narodenia. Z certifikovanej bavlny sú vyrobené tak vankúše ako aj rozprávkové obliečky Oma & Luj.

Zdravý vankúš = zdravý spánok

Máte problém so zaspávaním, alebo Vás pri prebúdzaní všetko bolí? To ako sa vyspíte značne ovplyvňuje na akom vankúši spávate. V našej ponuke nájdete vankúše plnené dutým vláknom, pohánkovým šúpolím, alebo s prídavkom sušenej levanduľe.

Pohánkové vankúše

Pohánkové šúpolie je prírodný materiál, ktorý sa získava lúpaním už zrelej pohánky. Dokonale drží tvar, podopiera hlavu aj krčnú chrbticu, uvoľňuje šiju a svalstvo v oblasti ramien. Pohlcuje pot a odvádza nadbytočné teplo, vďaka čomu vytvára ideálne podmienky na spanie. Príjemné šušťanie, ktoré pohánkový vankúš vydáva pôsobí zároveň ukľudňujúco. Pohánka pôsobí aj proti geopatogénnym zónam.

Pohánkové šúpolie - Levanduľa - Blog - Oma & Luj 16_A

 

Pohánkovo-levanduľové vankúše

Pre tých čo obľubujete vôňu levandule máme variantu pohánkovo-levanduľových vankúšov, kde k pohánkovým plevám pridávame sušené kvety levandule. Kvety, o ktoré sa dôkladne celoročne staráme, boli zozbierané v našej záhradke a následne boli dôkladne sušené v tmavej a odvetranej miestnosti, aby si zachovali svoju farbu a vôňu.

Pohánkový vankúš má niekoľko zdraviu prospešných vlastností vďaka čomu sa do neho oplatí investovať:
  • pôsobí pri migréne, bolesti hlavy, zátylku, ramien a bolesti svalov a kĺbov
  • pomáha pri nespavosti
  • používa sa pri chorobách uší aj očí, tlmia ochorenie nosných a prínosných dutín, bolesti zubov
  • úľavu prinášajú aj pri dne, reume a pri menštruačných ťažkostiach
  • levanduľa pôsobí upokojujúco, znižuje pocit nervozity, úzkosti a napätia – pôsobí na celý náš nervový systém pri depresii a hystérii.
  • vďaka polmesiačikovému tvaru dokonale udržuje chlad aj teplo, preto je vhodný ako nahrievací vankúš alebo ako chladiaci vankúš. Vankúš stačí nahriať v mikrovlnke cca 1 minútu na plnom výkone (je potrebné presypať pohánku na jednu stranu a preložiť vankúš napoly), na radiátoroch, počas varenia tak, že vankúš položíme na vrch zakrytých hrncov alebo v rúre, tu je potrebná opatrnosť aby sa šúpolie nespálilo.

Ako sa starať o pohánkový vankúš

Starostlivosť o pohánkový vankúš nie je náročná, po nahrievaní je dobré ho nechať voľne vyschnúť. Ak je to možné, vankúš vystavujte často na slnko, aby nazbieral čo najviac slnečnej energie, ktorú Vám potom odovzdá. Životnosť pohánkového šúpolia je 3-5 rokov, keďže sa jedná o prírodný materiál časom sa opotrebúva. Po tejto dobe je vhodné celý vankúš vymeniť.

Antialergické vankúše

pes-dute-vlakno - Blog - Oma & Luj Antialergické vankúše sú plnené dutým vláknom tzv. PES guličkami. Ide o umelo vyrábané textilné vlákno, ktoré má duté vnútro, a preto je veľmi ľahké a nadýchané. Je najľahším textilným vláknom, ktoré aktuálne existuje. Guličková výplň do vankúšov udrží minimum roztočov a prachu, a preto je vhodná pre alergikov aj astmatikov. Dobre odvádza vlhkosť, udržuje pevný tvar a pritom vankúšik ostáva stále jemnučký, mäkučký a hygienicky nezávadný. Práve kvôli týmto vlastnostiam sa duté vlákno využíva aj ako výplň do detských hračiek.

Ako sa starať o antialergický vankúš

Antialergické vankúše plnené dutým vláknom je možné prať až do 60 stupňov, ich životnosť je naozaj dlhá. Duté vlákno aj po mnohých praniach drží tvar a vlastnosti.

Starostlivosť o rozprávkové obliečky

Vankúše Oma & Luj majú na sebe obliečky s omaľovánkou. Obliečky sú snímateľné a vyprateľné, zdobia ich rôzne omaľovánky s rozprávkovými motívmi, ktoré očaria každú vekovú kategóriu od najmenších po tých najväčších. Obliečku si môžete podľa vlastnej fantázie vymaľovať a tak vytvoriť jedinečné originálne dielo. Na vymaľovanie sa používajú farby a fixky určené špeciálne na textil. V našej ponuke nájdete textilné fixky rôznych farieb, neónové fixky a taktiež glitrové fixky s trblietkami. Pre zručnejších sú k dispozícii farby na textil. Po vymaľovaní je potrebné obliečku prežehliť cez nažehlovací papier, kľudne môžte použiť aj papier na pečenie. Následne sa obliečka môže prať do 60 stupňov Celzia.

Poďakovanie

Ďakujeme, že ste článok dočítali až sem a veríme, že si svoj zdravý vankúš zamilujete, zabaví Vás maľovaním, popritom Vám uľaví od bolesti, či dopraje kľudný spánok. Navyše po jeho vymaľovaní vytvoríte originálny a jedinečný vankúš, ktorý Vám a Vášmu zdraviu bude dlho slúžiť. Tím Oma & Luj

Najpredávanejšie vankúše Oma & Luj

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Dinosaury

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Rozprávka

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Jednorožce

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Princezné

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Zoo

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Džungla

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – SuperHrdinovia

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Podmorský svet

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Party

9.90 S DPH

Antialergické vankúše s omaľovánkou

Antialergický vankúš s omaľovánkou – Lamy

9.90 S DPH